Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» καταδικάζει τις δηλώσεις Φίλη περί μη ύπαρξης γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


Σε συνέντευξή του ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης επανέλαβε τη θέση του περί άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η τοποθέτηση αυτή δεν αρμόζει να βγαίνει από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας. Το αίμα τριακοσίων πενήντα τριών χιλιάδων συμπατριωτών μας Ποντίων είναι ακόμα νωπό, οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές στη μνήμη όσων έζησαν τα γεγονότα και όσων έχουν νωπά τα ακούσματα και τις εξιστορήσεις των γονέων τους ή των παππούδων τους.


Είναι ντροπή να υποστηρίζει ο καθένας ότι η οργανωμένη αυτή δολοφονία αρκετών χιλιάδων ανθρώπων δεν είναι γενοκτονία. Αποτελεί προσβολή και ασέβεια η δήλωση του Υπουργού Παιδείας απέναντι στο ελληνικό κράτος και το ελληνικό κοινοβουλίου που έχει αναγνώρισε από το 1994 τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ανακηρύσσοντας παράλληλα την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο. Αποτελεί ντροπή μια τέτοια δήλωση που ενώ καταδικάζεται σχεδόν από το σύνολο των Ελλήνων επικροτείται από τα Τουρκικά μέσα Ενημέρωσης. 
Ως σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών που σέβεται την Ιστορία και την χώρα στην οποία ανήκουμε οφείλουμε να λέμε στους μαθητές μας την αλήθεια για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και να μαθαίνουμε στα παιδιά ότι κάθε γενοκτονία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται.
Είναι απαίτηση των χιλιάδων προσφύγων και των απογόνων τους που εγκατέλειψαν την «πατρίδα» για να γλυτώσουν από την μανία των Νεότουρκων.
Η μη παραδοχή ιστορικών αληθειών δε βοηθά στην ειρήνη των λαών και η παραχάραξη της Ιστορίας μπορεί να φέρει την επανάληψή της.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
καταδικάζει ομόφωνα
τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας και θεωρεί κάθε παραχάραξη της ιστορίας και κάθε ανιστόρητη μεμονωμένη δήλωση ως επικίνδυνη και ύποπτη.
Κάθε λαός που ξεχνά ή αγνοεί την ιστορία του είναι καταδικασμένος να πεθάνει.
Καλούμε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον ίδιο τον πρωθυπουργό να καταδικάσει αυτές τις επικίνδυνες ανιστόρητες δηλώσεις και θέσεις.

                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου